Escribe y encuentra lo que buscas:

Estudiants internacionals : Tràmits legals

Tràmits legals

Estudiants de la UE

Si ets ciutadà d’un estat membre de la Unió Europea (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia i Xipre) o de Liechtenstein, Islàndia, Noruega o Suïssa, tens dret de lliure circulació i residència a Espanya.

De totes maneres, tots els ciutadans comunitaris que resideixin a Espanya per un període superior a 3 mesos tenen l’obligació de sol·licitar la seva inscripció en el Registre Central d’Estrangers. Aquesta inscripció suposarà l’expedició d’un certificat de registre i inclourà un Número d’Identificació d’Estranger (NIE).

L’hauràs de tramitar a la comissaria de policia de la localitat on resideixes:

  1. Si vius a Barcelona, a la comissaria de policia situada a rambla  Guipúscoa, 74, sol·licitant cita prèvia a través de la pàgina web www.seap.minhap.gob.es (Servicios\Extranjería\Cita previa extranjería\Acceder al procedimiento\Barcelona\Certificado UE\Entrar).
  2. Si vius en una altra localitat que no sigui Barcelona, directament a la comissaria de policia de la localitat on resideixes sense cita prèvia.

Documents necessaris:

  • Formulari de sol·licitud
  • Passaport o document d’identitat (original i fotocòpia)
  • Matrícula a ESCI-UPF (original i fotocòpia)
  • Targeta Sanitària Europea o d’assegurança mèdica privada (original i fotocòpia).
  • Declaració de recursos suficients per acreditar que disposes de prou recursos econòmics durant la teva estada a Espanya (model). La participació en programes d’intercanvi d’estudis de la UE es considera acreditació suficient per a la justificació dels mitjans econòmics.

Per a més informació, visita la web del Ministeri de l’Interior.

Estudiants de fora de la UE

Si ets estudiant de fora de la Unió Europea (UE), de l’EEE (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) o de Suïssa, per poder-te estar legalment a Espanya més de 90 dies, necessites l’autorització d’estada per estudis, que t’autoritza a quedar-te a Espanya tot el temps que durin els teus estudis i, a més a més, podràs viatjar, en cas que ho desitgis, dins la UE i els països que tenen firmats convenis amb Espanya o la UE per a la lliure circulació de persones.

Passos que cal fer per obtenir l’autorització d’estada per estudis.