Escribe y encuentra lo que buscas:

Grau en Bioinformàtica : Introducció

Introducció

Àrea
Ciències de la salut. Ciències de la vida. Informàtica
Títol
Grau en Bioinformàtica
DURADA
3 anys
crèdits ECTS
180 crèdits ECTS
MATÈRIES OBLIGATÒRIES
92 crèdits
MATÈRIES BÀSIQUES
48 crèdits
MATÈRIES OPTATIVES
20 crèdits
Pràctiques externes
Optatives
TREBALL DE FI DE GRAU
20 crèdits
idiomes
100 % de les assignatures en anglès
horaris
Assignatures avaluades al final de cada trimestre
Places
40 places
Preu
132 € / crèdit
Main class location

Campus del Mar
Edifici Dr. Aiguader

Sol·licita informació

Període extraordinari de sol·licitud de beques!

Presenta la documentació abans del 21 de juny.

Grau ofert conjuntament per

Introducció

La Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC), la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ofereixen un Grau en Bioinformàtica de tres anys que s’imparteix íntegrament en anglès. La gestió d’aquest grau correspon a ESCI-UPF i les classes es fan majoritàriament al Campus del Mar de la UPF.

La bioinformàtica es troba en un punt de confluència entre la informàtica, les ciències biomèdiques i la física i la química. Es tracta d’una àrea de recerca que aplica la informàtica i les tecnologies de la informació al processament de dades del camp de la biologia.

Els investigadors i els professionals del camp de la biomedicina i d’altres àrees de les ciències de la vida sovint es troben davant d’una sobrecàrrega de dades procedents de molts i diversos dispositius. La capacitat de processar, visualitzar i analitzar aquesta gran quantitat de dades ofereix oportunitats increïbles per millorar els nostres coneixements sobre biologia i per continuar avançant en els camps de la medicina, l’agricultura i la indústria alimentària. El principal repte al qual s’enfronten els professionals d’aquest camp és aconseguir que tots aquests nous descobriments es tradueixin més ràpidament en millores per a la salut, una atenció sanitària més eficaç i un progrés econòmic i social més gran de la societat.

El Grau en Bioinformàtica (BDBI, Bachelor’s Degree in Bioinformatics) combina habilitats matemàtiques, modelatge computacional i coneixements biològics amb un enfocament interdisciplinari i una atenció especial a les aplicacions biomèdiques. Proporciona una formació integral basada en coneixements, valors i capacitats.

Aquest grau permet:

 • Formar professionals per treballar en els camps de la recerca, el desenvolupament i la innovació.
 • Respondre a la demanda creixent de professionals capaços de processar dades biomèdiques i biològiques.
 • Oferir una perspectiva internacional d’aquest camp, amb capacitat de gestió de projectes.
 • Potenciar les habilitats i les competències dels estudiants per tal que puguin desenvolupar la seva carrera professional en empreses o institucions o bé en l’àmbit de l’emprenedoria.

Metodologia

Els contingut dels estudis s’imparteix a través de classes magistrals, classes d’informàtica i treball al laboratori. També es fan seminaris i tutories individuals i grupals.

Competències

Els graduats adquiriran competències per:

 • Aplicar tècniques, eines i habilitats en la pràctica de la bioinformàtica.
 • Aplicar coneixements d’informàtica, estadística, matemàtiques i ciències de la vida i la salut en el camp de la bioinformàtica.
 • Analitzar un problema i identificar i definir les solucions informàtiques necessàries. 

 

 • Dissenyar, aplicar i avaluar un sistema, un procés, un component o un programa informàtic de manera que s’adeqüi a les necessitats concretes del camp de la bioinformàtica.
 • Aplicar els coneixements matemàtics, els principis algorítmics i les teories computacionals per modelar i dissenyar sistemes informàtics.
 • Aplicar models estadístics i informàtics per resoldre problemes en biologia molecular, genòmica, investigació mèdica i genètica de poblacions.
 • Entendre el procés del descobriment científic i el paper de la bioinformàtica.

 

Els estudiants d’aquest grau han de tenir una sòlida base científica, bones habilitats en pensament lògic, capacitat per manejar models abstractes i dots d’observació, atenció i concentració. També han de ser creatius, imaginatius i innovadors i tenir interès per les ciències de la vida i la medicina.

Tenint en compte que la bioinformàtica és un camp científic i tecnològic situat en un punt de confluència entre la informàtica i les ciències de la vida, els graduats en Bioinformàtica tenen opcions laborals en diferents àmbits:

 • Biomedicina: integrant dades òmiques i clíniques per avançar en medicina de precisió personalitzada.
 • Biologia: processant i interpretant dades òmiques per a una genètica millorada en animals i plantes.
 • Farmacologia: gestionant dades químiques, farmacològiques, toxicològiques i clíniques durant el procés que condueix al descobriment, el desenvolupament i la utilització de nous fàrmacs. 

 

 • Ciència bioinformàtica.
 • Programació.
 • Anàlisi de dades.
 • Control de qualitat.
 • A departaments d’R+D d’universitats i empreses.

ESCI-UPF en col·laboració amb

     

Vols més informació?

Contacta amb nosaltres
*

* Campos obligatorios

Responsable: ESCOLA SUPERIOR DE COMERÇ INTERNACIONAL (ESCI-UPF); Finalitat: Finalitat 1: Atendre les sol·licituds dels interessats. Finalitat 2: Enviament de comunicacions comercials; Legitimació: La base legal para el tratamiento de los datos de los interesados en el caso de la finalidad 1 es el legítimo interés del responsable; y en el caso de la finalidad 2 es la obtención de su autorización; Destinataris: No es cediran dades a tercers; Drets: L’interessat té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica a la informació addicional; Ubicació: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra pàgina web: https://esci.es/ca/politica-privacitat-cookies/rgpd-contactes